maandag 6 september 2010

Trifle met limoncello en zomerfruit

Ingrediënten:
- 250 g mascarpone
- 170 g Griekse yoghurt
- 1 el suiker
- 1 vanillestokje
- 250 g gemengd fruit, zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen
- 2 el geroosterde amandelsnippers
- 150 g cantuccini
- flinke scheut limoncello (een hele flinke)

Bereiden:
1. Giet de limoncello over de koekjes en laat een halfuurtje staan, zodat de koekjes de drank absorberen en zacht worden.
2. Meng de mascarpone met de yoghurt, de suiker, de zaadjes uit het vanillestokje en de rest van de limoncello die niet is opgenomen door de koekjes.
3. Maak in mooie dessertglazen of in één grote glazen schaal laagjes met achtereenvolgens de koekjes, het fruit en het mascarponemengsel. Eindig met mascarpone en garneer met wat frambozen en geroosterde amandelsnippers.


Een verrukkelijk dessert en zo makkelijk en snel te maken.
Kleine moeite, GROOTS effect.

7 opmerkingen:

Analosa zei

Hoi caroline,

wat leuk dat je een berichtje achterlaat!

Deze trifle ziet er heerlijk uit! echt een plaatje EN gemakkelijk om te maken, dat is ook altijd een grote plus!

groetjes Analosa

Anja zei

Hoi Caroline,

Wat een leuke blog! Laat ik nu net nog mascarpone in de koelkast hebben en Limoncello vanuit Sicilië hebben meegebracht :)

Dit toetje ga ik dus zeker maken! Bedankt voor de inspiratie. Groetjes, Anja

Caroline Brouwer zei

Hallo Analosa en Anja,
Bedankt voor jullie leuke reactie.
groetjes, Caroline

Anoniem zei

Ben internet aan het uitspitten voor
ideetjes voor het kerstmenu van 2012.
Dit gaat mijn dessert worden. Heerlijk vers fruit, niet TE zwaar na de nodige gangen en ziet er erg aantrekkelijk uit. BEDANKT!

GJ zei

Enorm lekker en heel simpel. Dit kan iedereen maken en je tovert snel een mooi dessert op tafel.

Anoniem zei

Hi Caroline,

Nu al voor de 6de keer jouw dessert gemaakt.
Altijd een success. Schaal wordt op de "netste" feestjes toch nog leeg gelikt.

Heerlijk!!!!

Helena.

Caroline Brouwer zei

Dank voor je reactie Helena. Fijn dat het altijd zo'n succes is!
Groetjes, Caroline